1 mars 2011

På torsdag är det mässa och vi förbereder oss för fullt. Väggarna är klara sedan en tid tillbaka, vi har fixat ett bord, vi får låna stolar i skolan, vi har testat det mobila bredbandet så det funkar, vi ska om möjligt fixa tshirtar att ha på oss med vår logga på, vi ska köpa godis att bjuda på, vi har skrivit ut små "visitkort" (miniatyrer av planscherna vi satte upp i skolorna) och det mesta känns färdigt för att köra!

17 feb 2011

Sitter och skriver på delårsrapporten som ska vara klar och inlämnad imorgon.

Den senaste veckan har vi fått vår monter så gott som färdig. Vi lyckades få tag på väggar som redan var vitmålade, så vi bara behövde måla ett lager vitt över.  Vi tänker ta med oss en liten burk vit färg till mässan ifall väggarna skulle bli lite kantstötta eller liknande på vägen upp till Oskarshamn. Vi blev väldigt nöjda med resultatet och hoppas mässan ska bli lyckad. Vi ska ha med oss två datorer, och eftersom det inte kommer finnas något trådlöst bredband i lokalen ska vi få låna mobilt bredband  av skolan. Det vi har kvar att fixa är våra tshirtar med logga på, ev. visitkort, duk, och två stolar.

25 jan 2011

Igår var det mässutbildning i Jenny Nyströmskolans aula, vilken Malin var på. Den höll på en timme och gav mycet inspiration och idéer till montern. Vi ska idag fundera på utformning på montern. Vi ska även börja designa visitkort som vi kan dela ut och tshirtar med vår logga på så folk ser vilket företag vi tillhör och allt blir enhetligt.

Vi hoppas kunna nå ut till mycket folk på mässan, så att vårt rykte sprids. Men fram till dess ska vi fortsätta kommentera runt på andras bloggar så mycket som möjligt, för vi har märkt att jämfört med affischering ger det otroligt mycket meer respons.

8 dec

Vi har provat några olika metoder för marknadsföring. Här följer en kort utvärdering av dem.

Affischering: Vi tryckte upp affischer med varierande men ändå liknande utseenden i a4-format, vilka vi satte upp i de tre största gymnasieskolorna i Kalmar och på Korrespondensgymnasiet i Torsås, samt på varierande ställen i Kalmar (anslagstavlor). Denna metod gav oss inte så mycket respons, men vi fick en förfrågan om specialdesign från tre tjejer på HV som också driver ett UF-företag. Vi har svarat dem och ska nu försöka komma överens om ett pris osv.


Reklamkommentarer i andras bloggar: Kräver inte alls lika mycket arbete som att affischera och man kan också nå ut till så många fler, vilket gör att man har en mycket större chans att få napp hos potentiella kunder. Vårt besöksantal ökade stort under de dagar vi var som mest aktiva, och vi fick en hel del positiv respons men än så länge inga beställningar.


12-23 december kommer vi ha julrea och sänka priserna med 20-30 procent. Vi kommer även ha lagt upp ett antal nya designer till salu vid det laget.

3 Dec

Har fått ett mail om beställning från några HV-tjejer på skolan. Ingen större framgång av plancherna vi satt upp tidigare. Har kommenterat runt lite för att få upmärksamhet, dock har det inte lönat sig på annat sätt än att vi har fått lite fler besökare, ingen som vill köpa något än dock.

12 Nov

Dålig uppdatering...

Har gjort 5 st designer nu och imorgon ska vi sälja på gymnasiemässan, vår egna blogg ska vara klar under dagen och vi har båda jobbat på den, planerar att ha Grand Opening imorgon och ha lite extrapriser om någon vill köpa något.

Nu är det marknadsföring och synas som gäller.

Har även satt upp placher på stagg, tullen och några få på stan, ska försöka sätta upp på cis också.

26 Okt

Idag har vi haft möte med Linus igen, snackade lite om hur vi ska marknadsföra oss. Vi kan få hjälp att skriva ut affischer på Kalmar Science Park, så vi får lite bättre kvalitet. Tog även upp möjligheter till möte med Roland på blogg.se.

20 Okt hade vi möte på Ölandsbank och fick då vårt bankkonto och internetdosor.

Vi fortsätter jobba på bloggen.

19 okt

För en vecka sedan (tis 12 okt) började vi med affärsplanen som vi sedan jobbade färdigt med idag under projektarbetestiden. Imorgon ska vi ha möte med Ölands sparbank för att öppna konto, så vi var tvungna att ha affärsplanen klar tills dess.
Vi ska också skriva ett nytt protokoll för vårt konstituerande möte så att det följer mallen som finns på ungforetegsamhet.se.

30 Sep

MÅSTE försöka få kontakt med Ölandsbank nu igen, de ville inte höra av sig sist ju. Försöka skaffa möte nästa vecka och innan det ska jag (Sanna) försöka hämta papper på banken eftersom vi kommer behöva ha målsmans underskrift.


24 sep

Idag ska vi ha möte med Linus Andersson.

Vi har skrivit ett nytt, denna gången korrekt, protokoll för ett första möte, som vi kan ha med oss till banken för att öppna bankkonto. Senare idag ska vi också betala registreringsavgiften och skriva ut registreingsbevis så att vi kan ha ett möte med banken i Färjestaden.

Vi tackar El-programmet för att vi fick låna deras ena ritplatta. För tillfället håller vi på att utveckla en ny header och bättre design för bloggen, samtidigt som vi brainstormar idéer för designer.

20 sep

I torsdags var vi på kick-off i Mönsterås. Lärde oss mycket. Skulle träffat rådgivare där, men han dök inte upp. Vi tänker nu maila honom istället och ev bestämma ett möte. Bestämde oss också för att använda sparbanken i Färjestaden (Ölands sparbank) för att öppna konto och bankgiro.

Idag försöker vi få kontakt med Caroline på Swedbank för att avboka mötet imorgon.

Loggbok 1

Hej Jerker, vi har bestämt oss för att ha denna loggboken här på bloggen, så vi kommer föra in det vi tidigare har skrivit i anteckningsböckerna.

Fre 10 sep

Höll konstituerande möte, skrev protokoll och lämnde in till Jerker. Malin är VD och försäljningsansvarig och Sanna är ekonomiansvarig och marknadsansvarig. Vi skrev också ner hur vi ska fördela vinsten (om det blir någon).


Mån 13 sep

Registrerade vårt företag på UF:s hemsida, har dock inte betalat in registreringsavgiften än. Ringde till Linus Andersson på Kalmar Science Park som gick med på att vara vår rådgivare.


Tis 14 sep

Gick till Swedbank för att öppna konto och bankgiro. Dock var vi tvungna att ha föräldrars underskrift båda två, plus att vi skulle bli tvungna att betala en avgift som vi inte hade räknat med. Vi bokade in ett möte nästa tisdag för att eventuellt lämna in blanketterna och öppna konto då.
Har funderat på olika sätt att få in betalning från kunder. Förskotts/efterskottsbetalning?

RSS 2.0